Welkom bij de Limburgse Vastelaovend Webring   


http://welcome.to/vastelaovend


 

Welkom bij de Limburgse Vastelaovend Webring!
U bent bezoeker nummer
Laatste keer vernieuwd: 04-03-2006


INFO LIMBURGSE VASTELAOVEND WEBRING

Deze webring is gemaakt met de bedoeling om alle Limburgse websites die met carnaval te maken hebben te verenigen in een grote ring.


Op deze site vind u alle informatie die u nodig heeft. Klik op een van de onderstaande regels voor meer informatie:

Wat is een webring?

Een webring is een verzameling websites met een gemeenschappelijk onderwerp, die door middel van een webring-navigatiemenu met elkaar verbonden zijn. Elke website in deze ring heeft een nummer. Het doel van een webring is om de aangesloten pagina's sneller en eenvoudiger vindbaar te maken. Als men naar een bepaald onderwerp zoekt op internet, en een pagina vind in een webring, dan kan men via deze pagina alle aangesloten pagina's eenvoudig vinden door gebruik te maken van het webring-navigatiemenu.

Terug naar boven

 

Wat is een webring-navigatiemenu?

Een webring-navigatiemenu is de balk die onderaan deze pagina staat. In deze balk staan de naam van de eigenaar van de site waarop u zich op dat moment bevind, het e-mail adres van de eigenaar van de webring, en links naar andere aangesloten pagina's. U kunt kiezen uit een overzicht van de 5 sites vóór de huidige pagina of de 5 sites ná de huidige pagina; de vorige of volgende pagina bekijken of overslaan; een willekeurige site uit de ring bekijken en ten slotte een lijst met alle sites op een rijtje.

Tevens staat het logo van de webring weergegeven. Als u hierop klikt komt u op deze pagina uit, te weten de hoofdpagina van de ring.

Terug naar boven

 

Hoe zoek ik een bepaalde carnavalspagina op deze ring?

Dit kunt u het eenvoudigst doen door de lijst met aangesloten websites op te vragen. Dit kunt u doen door in het webring-navigatiemenu op "Lijst Sites" te klikken.

Terug naar boven

 

Hoe kan ik lid worden van deze ring?

U kunt lid worden door in de eerste plaats een pagina te maken die te maken heeft met het Limburgse carnaval. Dit kan gaan over carnaval in het algemeen, maar ook over uw carnavalsvereniging, zaate herremenie, carnavalsfoto's enz. Als u zo'n pagina heeft gemaakt, kunt u contact met mij opnemen via e-mail als u nog vragen heeft, of u kunt zich direct in de aanmeldingswachtlijst aanmelden. U moet dan een aantal eenvoudige stappen volgen, en u krijgt een stukje HTML-code dat u op uw pagina moet zetten. Dit is de banner oftewel het navigatie-menu. U mag deze banner in hoogte, breedte of kleur aanpassen, of de tekst in het dialect schrijven, zolang de inhoud maar hetzelfde blijft. U krijgt dan ter bevestiging van uw aanmelding een bericht van RingSurf, de provider van de webring, met nogmaals de zelfde HTML-code. Ik zal daarna uw pagina bezoeken om te kijken of de navigatiebalk er staat en goed functioneert, en als dat het geval is wordt u opgenomen in de webring, en krijgt u wederom automatisch bericht van RingSurf dat u bent opgenomen in de ring. Dus nog even alle stappen op een rijtje:

  1. Maak een pagina over het Limburgs carnaval.

  2. E-mail mij als u vragen heeft of meld u direct aan bij de webring.

  3. Bekijk uw e-mail en kopieer de HTML-code voor de webring-navigatiebalk op uw pagina.

Er zijn geen enkele kosten verbonden aan het deelnemen aan deze ring.

Terug naar boven

 

Wat zijn de voorwaarden?

De enige voorwaarden die er zijn, zijn de volgende:

  1. De webring-navigatiebalk moet duidelijk zichtbaar op uw site staan. U mag de banner in grootte, kleur en taal aanpassen, zolang de inhoud hetzelfde blijft.

  2. Uw site moet in ieder geval in het Nederlands en/of Limburgs geschreven zijn. Meerdere talen mag natuurlijk ook.

  3. Uw site mag GEENSZINS commercieel van aard zijn. Dat wil zeggen dat er geen reclame mag worden gemaakt voor café's, muziek (cd's bijv.), betaalde optredens etc. Deze webring is namelijk bedoeld om sites over het Limburgs carnaval te verenigen, niet om reclame te maken.

  4. Wij beperken ons tot Nederlands Limburg, dus Belgisch Limburgse sites worden helaas niet toegestaan.


Wij zoeken nog veel mensen met Limburgse carnavals pagina's. Heeft u een pagina over Limburgs Carnaval of kent u een pagina, mail dan naar:

Raymond Haaken / Limburgse Vastelaovend Webring

Terug naar boven

(Foto's met dank aan Harold Dello, Ron Hameleers en de Tempeleers Maastricht)
 


Vastelaoves tips:

Vastelaovesleedsje "De Kwakbol"

In december 2007 heet Math Haaken e Vastelaovesplaatsje opgenomme, getiteld "De Kwakbol". Dit leedsje is gemaak ten bate vaan de Stiechting Stap voor Stap. Geer kint dao miejer euver leze op hun website www.stichtingstapvoorstap.nl. Bij dit leedsje huurt unne clip en aoch ut interview kint geer heij beloere:


Vanaf 3 november 2007 is de documentaire “Carneval in Mestreech ’t Sjoenste leedsje?” TE KOOP via de website ppdocu.com en in diverse winkels in Maastricht (De Tribune - De Kiekoet – Primera Brusselsepoort - Selexyz dominicanen - Mediamarkt – Musicplus - Enjoy your Life - VVV – ANWB).

Carneval in Mestreech‘Carneval in Mestreech’ is van een andere orde dan de feesten in de rest van Nederland in februari. Met name de speciaal voor die gelegenheid geschreven liedjes onderscheiden zich van de doorsnee ‘krakers’. Carnaval in Maastricht: Eén groot muziekfeest op straat!

Documentairemaakster Paula Rennings, getogen Mestreechse, gaat samen met etnomusicoloog Bart Vonk op zoek naar het mooiste liedje.
Ze treffen de oude generatie zoals de bejaarde Tempeleer, Willy Hageman, de liedjesschrijfster Annie Van Loo, en John Hoenen de oprichter van de allereerste ‘Zaate Herremenie’; allemaal vertegenwoordigers en beschermers van de traditie. Sambaband Segura! en de zangers van de groep Zoeper gaan als jonge honden de traditie te lijf met moderne opvattingen over stijl en tekst, maar met evenveel passie voor het feest en de muziek.

Door de confrontatie tussen de oude liedjesschrijvers en ontketende jonge honden aan te gaan wordt de spanning voelbaar. Kortom, waar houdt de traditie op? Hoe belangrijk is vernieuwing voor het voortbestaan van de carnavalsmuziek? Het zijn vragen die in deze documentaire worden gesteld tegen de achtergrond van het bonte, bruisende straatcarnaval van Maastricht.

Uiteindelijk geeft de Mestreechteneer de doorslag. Voor de camera barst iedereen in zingen uit bij de vraag: Wat is ‘t sjoenste leedsje?

De documentaire is 53 min. Extra Bonus materiaal 80 min.
Het Bonus materiaal bestaat uit:
· ± 30 min extra sfeerbeelden en mensen die vertellen wat hun Sjoenste Leedsje is.
· 7 losse op zich zelf staande interviews van gemiddeld 7 min.
o Annie van Loo – O.a. over Vrouw Versjevee en het leedsje Sjannet.
o Willy Hageman – O.a. over waar moet een goed liedje aan voldoen?
o John Hoenen – O.a. over het hermeniekes concour.
o Leni Menten – O.a. over haar vader Thei Menten.
o Jan Janssen – O.a. over de humor en de geschiedenis van de Tempeleers.
o Segura! Noël Thönissen – O.a. over Waarom zo zwart uitgedost.
o Zoeper Remko en Odin - O.a. over wanneer begonnen en waarom.


de Maastrichtse carnavals-cd
De boonte storm 

Een project van etnomusicoloog Bart Vonk in samenwerking met het cd-label Frea, een divisie van Music & Words.

Een cultuur-historische audio-cd waarop verschillende aspecten van carnaval in Maastricht aan het licht komen.  Hierop is er aandacht voor de Maastrichtse carnavalshits door de tijd heen, veldwerkopnamen van het hedendaagse straatcarnaval, en vooroorlogse garnizoensliedjes. In het bijbehorende boekje wordt in 96 pagina’s toegelicht hoe dit bruisende volksfeest zich ontwikkeld heeft van de vroege oudheid tot nu.


 


Roodkapje en Vrow Versjevee

't Mooswief

De Ieskeuninge en keuninginne

Stadsprins 2000, Peter II

De Bataviere

Ziesjoem in 't raos

't Hutje op de hei

Sjoen vastelaovesvierders

Gigantius

Dreij aw Kardinaole

D'n Ingel vaan Mestreech

Z.H. Dao Zien Ze Toch!!


Der Rudi

De dreij Joede

Dee gek mčt dee vogel

De Kachelpiepers

Nog e sjoen pčkske

't Boereboont servies

De Eskimo's

Wie maake ze 't veerdig!

Prachtig!

Weer zoe'ne sjieke Einzelgänger

Zaate Herremeniekes Kóngkoer 2000

Vergeet niet in het gastenboek te tekenen!

Teken het gastenboek | Bekijk het gastenboek

De Limburgse Vastelaovend Webring Net Ring
made possible by:

De RingSurf De Limburgse Vastelaovend Webring Net Ring is gemaakt door Raymond Haaken.

Lid worden? klik hier: meld me aan!

[ Vorige 5 Sites | Vorige Site Overslaan | Vorige | Volgende | Volgende Site Overslaan | Volgende 5 Sites ]
[ Willekeurige Site | Lijst Sites ]


U kunt ons vinden op de volgende sites: Bezoek ook eens de website van: U kunt ons vinden op de volgende sites:

Karnevalswierts.com

Wij zijn te vinden op
carnaval.pagina.nl

www.vastelaovend.info

www.vastelaovend.net Kengkee.nl